Калин Терзийски: Ако човек иска да буди хората, трябва да им крещи и да ги изнервя

Писателят работи върху роман, наречен "Слава"
1 ное 2022 22:25, Нели Христова
30

Всеки интелигентен и почтен човек става за будител. Стига преди това да уточни пред себе си какво точно означава . Ние използваме голяма част от понятията като клишета. Това заяви писателят Калин Терзийски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му, ако човек иска да буди хората, трябва да им крещи и да ги изнервя.

"Когато си повтаряме клишетата, губим смисъла. Не е хубаво да се будиш, много е сладко да спиш. Когато спиш обаче, тигрите и лъвовете те изяждат изключително лесно", смята той.

Според Терзийски "този, който се цани за будител, трябва да помисли много сериозно какво е да събудиш хората".

В студиото на Bulgaria ON AIR той коментира политическата обстановка в страната.

"Хвърляме неприятни неща, които не са толкова характерни за политиците, отколкото за журналистите - приравняват песимизма, отчаянието, злословието и грозотата с истината", смята писателят.

Терзийски е на мнение, че всеки човек на изкуството иска да бъде видян и чут. Освен това, всеки човек на мисълта обикновено смята, че има истини за казване, които могат да събудят много хора и да им дадат път напред.

Писателят работи върху роман, наречен "Слава", който да бъде философски. Неговата идея е да разкаже не само какво означава славата, но и за срещите на Терзийски с личности като Антон Дончев, Жорж Ганчев и Виктор Пасков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Бар Наздраве преди 1 година
Калинтер е приспивно изнервящ.
22
3
 
0
 
! Отговори
Мюмюн преди 1 година
До АнонименХайтов е крадец и лъжец, турците са наши братя, дружба от векове за векове!
21
0
 
5
 
! Отговори
1995 преди 1 година
Бил съм в КАЗАРМАТА и там имаше един военен офицер будител дето издърпа дюшека на един спящ редник които се изтъркаля на земята и вече събуден редника такъв здрав шамар заби на военния офицер че онзи онемя и изпадна в кома от шок.........Слава Богу после редника не загази защото споменатия военен офицер предпочете да си замълчи и да не раздухва случая
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето добре разбирате, че е прав.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли, пред 4-5 години, как го бяха натиснали от всяка медия, че си беше позволил да критикува манията по Григор Димитров?
18
1
 
1
 
! Отговори
Рат цървен Марс преди 1 година
Радой Ралин доброволец Бригадир в Сърбия пише:"събрали се прабългарин и Славянка на Полянка"...........................Името Сърбия е Полско от тамошните Полски земи..........Полша в оригинал е възприела името на племето Поляни или Полянки............ Българските Славяни са били Сърби ама дошли Първо Аспарух а после и Кубер в Македония .........Ку-ку.............Сърбите са Панонски Славяни ................Българите идват от Румъния........Калин Сърбина Мало Ради Радничкия само алкохол пие
17
0
 
1
 
! Отговори
Камо Градяши Калина преди 1 година
Червения турски фенер Ойко агент Буда така ни будалка че вечер не може да заспиме..................................Гениалният древен полски поет Хенри Санкевич е написал гениалната творба "Кво вадис" подражавайки на Лукиан оплювайки Рим.........То ест това е Старият Ред в целкупна Европа.........А сега червено-бяла Калина Къде отива............В Турция отива ............Суетата на Рим и няма вече Християнство а има само Ислям......Евала Красавци от сръбската Полянка на бай Радой Югословенката
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента чете сто процента вестник трета възраст
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президенството на неразбраните поети
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора спите ли бе
13
3
 
9
 
! Отговори
Пф преди 1 година
Дървен философ.
12
3
 
7
 
! Отговори
Д р Фройд преди 1 година
Закъсал си, момче. Ама нейсе!
11
1
 
13
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Започнеш ли да Се мислиш за будител - Значи дъската ти хлопа! Остави другите да те мислят за такъв.
10
4
 
5
 
! Отговори
Добричко бебче преди 1 година
Според някои хора аз съм кофти човек, а те дават ли си реална сметка защо съм такъв?!Нека да има оправия, ама в позитивна посока!Може ли?Аз живея зле, заради това съм се превърнал в кофти човек, а ако живеех добре, значи нямаше да бъда такъв!В крайна сметка аз няма да създавам проблеми на никого!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искал клишета и хоп 100 клишета наредил.
8
5
 
6
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
Aз съм гражданин на България, никой не ме е насочил на никъде в живота, мои хора не са ми помогнали да се оправя и да бъда полезен !България се управлява от сатани, заради които моят живот е зле, моето положение е изнервящо, защото съм зле, а не твърде добре!Заради тези сатани аз и други хора от народа сме зле!България е против мен, антибългарска е!А защо така?Оправия може ли?
7
2
 
8
 
! Отговори
батка преди 1 година
Ми тя Ел. Колева като се е целувала с тоя е изпадала е алкохолно опиянение, какво остава за друго.
6
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Глупости.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бо:-*** последно Като изнерви народа щеше да бъде линчуван публично - да плюеш по Хайтов означава преди всичко че не си българин
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е айде вземи изтрезней пък после някоя и умна мисъл белким генерираш! А?